Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
MEER WETEN SLUITEN EN ACCEPTEREN

INSPIRATIESESSIE PUBLIEKSPARTICIPATIE & TOOLS

8 juli* van 12.00 – 16.00 uur te Houten

Creëren van groter draagvlak en betrokkenheid burgers en belanghebbenden.

Is participatie een onderdeel van je werkzaamheden? Laat je inspireren door vakgenoten en meld je aan.

Smarticipatie staat voor het op een innovatieve en effectieve manier verbeteren van publieksparticipatie. We organiseren inspiratiesessies waarbij professionals elkaar inspireren en motiveren om participatie goed, leuk en slim aan te pakken.

Voor wie?

De interactieve bijeenkomsten zijn interessant voor iedereen die in de uitvoering van zijn of haar initiatief participatieprocessen inricht. Denk daarbij aan omgevingsmanagers, planologen, projectleiders, architecten, gebieds- en transitieregisseurs, wijkmanagers, communicatieadviseurs, onderzoekers, etc.

Programma Aanmelden

* Tenzij lockdown verlengd wordt.

Programma

Vanuit welke discipline je het ook bekijkt, het betrekken van belanghebbenden bij veranderingsprocessen in de leefomgeving is een boeiende activiteit waarbij succes niet vanzelfsprekend is.

De sprekers nemen je op 8 juli mee vanuit hun ervaringen, successen, voorwaarden en werkwijzen. Interactie staat voorop. Bekijk onderstaand programma en meld je aan!

 

Workshop online participatietool Maptionnaire

 

Voorafgaand aan de inspiratiesessie start om 09.00 uur een introductieworkshop Maptionnaire. Heb je een concreet vraagstuk? Dan ga je misschien al met je eerste locatie-intelligente enquête naar huis.

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Deelname aan de workshop kost € 80,- per persoon, exclusief BTW en inclusief koffie en lunch.

 

12.00 uur inloop met broodje en koffie

 

12.30 - 13.10 Gemeente Leeuwarden - Geïnspireerde start met gebiedsontwikkeling in nieuw stadsdeel

In Leeuwarden wordt een nieuw stadsdeel ontwikkeld. De omgeving wordt intensief en in een vroegtijdig stadium betrokken bij de ruimtelijke inrichting. Het is een pilotproject dat vooruitloopt op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Criteria in het licht van klimaat, energietransitie, veiligheid en groen zijn belangrijke parameters. De doelgroep is online betrokken op een innovatieve manier. In de bijdrage van projectmanager Kees Koppenaal krijgen we hier een goed beeld van.

13.15 - 13.45 AGEL adviseurs - Samen werken aan Wijken van de Toekomst

AGEL adviseurs is al tientallen jaren een deskundig bureau op het gebied van Infrastructurele, Ruimtelijke en Civieltechnische projectontwikkeling. Om belanghebbenden bij vraagstukken op wijkniveau breed te betrekken is een wijk-aanpak-methode ontwikkeld waarbij innovatieve tools niet ontbreken. Richard Hendriks en Kevin Jansen nemen ons mee in dit verhaal.

13.45 - 14.30 Pauze

14.30 - 15.10 Factor Drie - Over innoveren en experimenteren in het sociale domein

Lenneke van de Meer heeft veel ervaring in het activeren en betrekken van inwoners vanaf buurtniveau. Wat zijn belangrijke factoren en inzichten om succesvol te zijn? Lenneke deelt haar ervaringen en methodes met ons op een interactie wijze. Practice what you preach zal de zaal bezig houden.

15.15 - 15.55 Esri - Inzicht, interactie, participatie en verhalen vertellen met de kaart

Een voor velen bekende merknaam in de Geo/Gis-wereld is Esri. Als wereld marktleider op  gebied van GIS-tooling heeft Esri al decennia een trackrecord op het gebied van visualisatie en interactie via de kaart met als doel professionals en burgers te informeren en betrekken in ruimtelijke ontwikkelingen. We gaan praktische en aansprekende voorbeelden te zien krijgen waarbij de beelden meer zeggen dan 1000 woorden. Een van de nieuwste ontwikkelingen ArcGis Urban zal voor velen verrassend zijn.

15.55 - 16.00 Afsluiting Douwe Blanksma

Douwe Blanksma, initiatiefnemer van Smarticipatie sluit de sessie af.

16.00 - 16.45 Napraat & verfrissing

 

Raak geïnspireerd en leg nieuwe contacten.

 

Meld je nu aan!

AANMELDEN