Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
MEER WETEN SLUITEN EN ACCEPTEREN

Komende events

SMARTICIPATIE INSPIRATIESESSIE

Kennis en ervaring delen inspireert. Smarticipatie faciliteert dit graag in het werkveld van publieksparticipatie. Op 24 november ontmoeten we weer omgevingsmanagers, planologen, projectleiders, architecten, gebiedsregisseurs, wijkmanagers, communicatieadviseurs en andere professionals die in hun dagelijkse praktijk met participatie te maken hebben. Verschillende sprekers vertellen over hun ervaringen met participatietools, -processen en -tips.
LEES MEER

24 november 2020

VAKBEURS OPENBARE RUIMTE

Alles over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wegens COVID-19 vindt er op 2-3 december 2020 een speciale editie van de beurs plaats: Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO. Jawel, een fysieke beurs. Dankzij slimme maatregelen helemaal coronaproof! Smarticipatie richt op de beursvloer samen met partners een Slimme Wijk in.
LEES MEER

2 december 2020, Jaarsbeurs Utrecht

Eerdere events

COMMUNITY ENGAGEMENT, MAPTIONNAIRE 2.0

Verbaas jezelf en straks de burger.
Maptionnaire heeft een enorme upgrade gemaakt. In deze sessie introduceerden we voor zo'n 100 participatieprofessionals Maptionnaire 2.0 in Nederland. Een volledig nieuw platform met opties als gamification en 3D collaboratie, verfraaide instellingen, betere security en toegankelijkheid en een frisse look & feel. Uiteraard blijft de fraaie en laagdrempelige geo-enquête de basis.
Maptionnaire 2.0: klaar voor de toekomst van online participatie!
LEES MEER

22 oktober 2020, Webinar 10:00 - 11:30

INSPIRATIESESSIE - PARTICIPATIE AANPAK ANNO NU!

De eerste hybride InspiratieSessie was een wel heel bijzonder event! Op 4 juni werd het participatietheater interactief vanuit CORPUS in Leiden georganiseerd. Sprekers en deelnemers, interactief vanuit het theater én online, gingen in gesprek over het thema: "participatie aanpak anno nu".

Deze extra InspiratieSessie was een direct vervolg op de vele enthousiaste reacties tijdens de webinar-serie "Geen bewonersavonden mogelijk, dan ga je on-line!”. De professionele opname in het mobiele participatietheater van Sense en de productie van IFS AudioVisueel was een goed voorbeeld hoe een grote hybride participatie bijeenkomst ook (juist nu) kan worden uitgevoerd.
LEES MEER

4 juni 2020, CORPUS TE LEIDEN

SMARTICIPATIE INSPIRATIESESSIE

Kennis en ervaring delen inspireert. Smarticipatie faciliteert dit graag in het werkveld van PublieksParticipatie. Dat is op 9 oktober maar weer gebleken. Op het allereerste Smarticipatie event ontmoetten we omgevingsmanagers, planologen, projectleiders, architecten, gebiedsregisseurs, wijkmanagers, communicatieadviseurs en andere professionals die in hun dagelijkse praktijk participatie processen inrichten.
LEES MEER

9 oktober 2019

Publieks Participatie event

Omgevingswet & Participatie; Luisteren, samenwerken, helpen, ideeën uitwisselen, samen problemen oplossen en vooral kansen benutten. Helpen slimme tools en technieken? Maakt locatiegebonden informatie en visualisatie-innovatie het verschil? Deskundigen vanuit het werkveld laten best-practices zien
LEES MEER

5 juli 2018

Maptionnaire inspiratie(mid)dag

Maptionnaire is hét locatie-gebonden enquête platform. Wereldwijd ingezet en inmiddels zijn er ook in Nederland mooie en interessante 'projecten' gerealiseerd. De Omgevingswet stimuleert participatie en dat leidt tot toenemende belangstelling voor onze services. Maptionnaire is dan ook dé locatie-gebonden tool voor het creëren van draagvlak en het vergroten van betrokkenheid van burgers bij projecten in de leefomgeving en openbare ruimte. De groep actieve Maptionnaire gebruikers groeit en de kennis en ervaring willen we graag delen.
LEES MEER

7 december 2017